Börja tjäna pengar med Ebuno betalda undersökningar!
Fungerar betalda undersökningar?


Tro det eller ej, betalda undersökningar fungerar faktiskt och man kan tjäna lite extra pengar på det. Egentligen är det inte själva idéen med betalda undersökningar som kan göra det till en bluff eller inte utan hemsidan som hanterar det. Det är företag som vill få svar på olika frågor som rör deras produkter så att de kan förbättra sig och i utbyte mot att en hemsida som Ebuno får en användare att svara på en enkät med sina åsikter, betalar företaget pengar för det och på så sätt kan vi betala dig som användare en del utav belöningen. Självklart finns det flera liknande företag som inte är ärliga mot sina användare och inte betalar deras uttag och då kan det skapa en oro för folk att inte vilja göra betalda undersökningar på nätet när ett enstaka företag är bluff.

Tips för att undvika bluffsidor


Det finns några tumregler att följa för att inte hamna upp på en sida för betalda undersökningar som inte betalar

Betala inte för medlemskap


Sidor som kräver att du betalar för att få vara med och göra undersökningar kan vara farliga. Det är udda att en hemsida som ger ut pengar för att göra undersökningar tar betalt för att få vara med. Företag som Ebuno får också betalt när en användare fyller i en enkät och att engagera användare till att göra fler undersökningar är betydligt mer lönsamt än att ta betalt för att bara registrera sig. Självklart behöver inte alla hemsidor som tar en medlemsavgift vara bluff men på nästan alla de stora sidorna är det gratis att registrera sig och vara medlem.

Extrema utbetalningar


Hemsidor som påstår att du ska tjäna 50kr, 100kr eller ännu mer för korta undersökningar är högst troligt bluff. Ett enkätföretag har inte råd att betala så mycket för en liten undersökning då de inte får i närheten av så mycket betalt för ett svar. Detta är ett trick för att användare ska tro att de hittat ett enkelt sätt att bli “rik”. De engagerar användaren till att ta 10-15 undersökningar men när de väl ska ta ut sina pengar så går det inte. Kom ihåg att se till att du får en rimlig belöning för de undersökningar du tar. Självklart finns det också riktiga undersökningar som kan betala mycket bra (upp till 40kr för 10 minuter).

De flesta undersökningarna som betalar på riktigt har mindre summor i belöning och för att kvalificera dig krävs det att du matchar undersökningens krav. På Ebuno kan du fylla i ett par profilfrågor för att systemet ska automatiskt matcha dig till undersökningar du kan kvalificera dig för.

Rimlighet


Titta alltid på vad som är rimligt och inte. Om du hittar delar hur det fungerar som inte verkar rimligt, exempelvis extrema utbetalningar, håll dig borta! Var alltid kritiskt och försiktig men det kan alltid vara värt att testa.


Vi hoppas att denna artikel hjälper lite till att förstå hur du kan urskilja en bluffsida från en riktig. Självklart är det inte alltid lätt men det finns ofta delar som kan hjälpa dig avgöra trovärdigheten.


Om du vill läsa mer om betalda undersökningar kan du hitta mer information på vår startsida!

Made with in Stockholm © 2020 Ebuno AB